Kain Bridal

Kain Bridal LICIN LEMBUTJER KULIT BADAN, WANGI PLAK TU, HILANG STRESS
1st time buat pakej bridal di RUSILA spa, pengalaman yang tak dapat dilupakan... wangi semerbak.. hilang penat badan... rasa confident esok nak naik pelamin....
WANGI WANGI WANGI JA BAU bila terapis masuk bawa bahan untuk pakej raja sehari.
Sebelum tu kita akan diwapkan dengan bahan herba untuk buang semua toksin2 yg selalunya menghasilkan bau yang tak best... lepas tu baru terapist akan mula lulur badan kita... masa scrub tu bau dia memang semerbak... kebetulan saya pilih jenis lulur ros dan bunga raya... memang menyegarkan... kulit rasa licin jer..
Mandi bunga plak.. sangat menyegarkan... guna susu original... untuk lembutkan kulit.. perhhh rasa mcm puteri plak...
Masa urutan... masa ni rasa nak terlena.. baru start kaki dah rasa lega.. mai tang belakang..toksah kata la... rasa hilang semua bebanan penat dok urus hal2 goodies lah, pelamin lah, fitting baju lah... aaaahh nikmat sungguh...
kain batik dan towel tosah habaq la.. kita rasa selesa ja.. kain selalu ditukarkan..

last mai tang facial dan akhir rambut... bau wangi dr hujung kaki sampai ke rambut bak hang...
patut la..makcik dok suruh sangat mai... mana tak naik seri... satu hari dok kena layan.... esok nak nikah memang rasa segar ja badan...
nak buat kena booking jangan walk in.. nanti kot hampa balik lagu tu ja..
People always say Melayu suka meniru. Orang jual kentang twister tiba2 semua jual kentang twister, orang jual kain warna merah alu semua jual kain warna merah mcm2 shade. Mlm2 sblm tido aku mala mikir duit, apa oh d maok orang d pakey orang d carik org tapi belom ada? Apa benda boleh polah aku dudok diam d rumah tido tengangak pun tapi duit masih masuk dengan bermodalkan savings 2 tahun? Nak bukak bridal aku x berapa pande. Milih baju raya gik masih nyuroh mak dekdek baju pengantin k orang lain. Apa yg aku perlu nektok tp xda? Thats right, aku bukak kedei makeup yg affordable. Sik kisah la dr umur 23 aku d gelar orang mak andam and it furiates me tp telan jak lah bai. Duit d gumpol aku dr start keja makeup org semua ku pakey utk kedei makeup sikda loan langsong dr orang or bank. Risiko sangat besar. Mun sik laku tok abis lah aku fikir ku. Xda org merik tunjok ajar. Sik kan nak pegi Sephora atau Watson nanyak "kak berapa sales ktk sehari oh, apa brg byk abis ohh, sine ktk ngoder brg kak cmney kastam berbayar sik shipping nya gney selamat sik ada insuran sik camney trend makeup kinek tok?". Xda orang mdh do's and don'ts. Aku ada kawan2 jak k mintak pendapat. For now, I have no local competition and Alhamdulillah I am getting excited to explore deeper into this business. In the future, we may never know but I am more than happy seeing youths taking up makeup artistry as a career. During my time orang makeup freelance tok ncrik tekih duit jak kata org. Do come to my shop and I am happy to share makeup tips for you utk mcm2 jenis muka. My products are imported from Uk and Us, so far Alhamdulillah things are going great. And I want to give back to all the people that supported me. Siapa2 free on my birthday this saturday do come to ELEPHANA MAKEUP SHOP Grand Opening dari pukul 10.30 pagi. All makeup is on sale
Bila pengantin menyesal x amik dgn sy..sy hanya blh senyum je...
"Kak, sy x jadi amik ngn akk sbb bajet sy ciput je..sy ambil dgn bridal sekian..dia bg sy hrga sekian..dpt sekian2.."
"Ok dik..xpe..rezeki dia.."
Ketika majlis berlangsung...ada seseorang call sy..
"Assalamualaikum..kak shasha eh.."
"Ye..sape ni?"
"Kak..sy kawan pengantin sekian..akk free x arini..nak mnta akk makeup balik muka dia..sbb lum sanding lg ni kak..muka dh pecah2..dh capuk2...dh la baju fitting x btl..nk btlkn pun dh x sempat..pelamin jnji lain..skali dptnya mcm apa ntah..x cntik lgsg..."
"Sorry dik..akk kt jb"
Walaupun ketika tu aku sebenarnya kt muar je..aku bkn xnk tlg dia..tp aku nk jaga maruah aku..akk ni bkn tpt penyelesai masalah awk ketika sush dik..lain kali sblm ambil pakej ngn mana2 bridal..cek dlu btl2..bkn pakai ambil je sbb murah..
Samalah mcm awk beli baju..bezakan la kain murah dan mahal..mana lg cntik..mana lg tahan lama..
Tadi saya ada terbaca viral
Pasal "Bayar 600 dapat pelamin mcm ni je "
Dan terbaca gak komen2 sikit2 tadi ..
Ramai yg kata xpatot .. !!!!
Ramai yg post mereka buat sendri lagi cantik
Dan kos xsampai pun 600 ....
Ok persoalan nya disini .. sy nak tanya
Kpd si pengantin ..dan nk bg taw la yg komen2 mcmtu ..
Alau btl nak bwh dr 600 dan lagi cantik .
Knp x buat ja sendri ? Knp ko nak suruh bridal yg buat?
Ko ingt tenaga ? Angkt brg masuk dlm van ..turun kn brg ..
Bwk van .. minyak .. masa .. panjat lak lagi kat umah ko buat itu ini ...ko ingt tu semua free ke ? Ko ingt tu semua semudah ABC ka.. petik jari siap ???? Pada aku layak la ko dpt camtu ???
Dgn badjet 600 dan suh bridal buat !!!
yg ke 2 .... alau la bridal lak yg bg ko gambr cth ... yg dia kata ok bolh buat dgn harga 600 mcmtu .tpi yg ko dpt rustic kayu katil ... ok mmg blh carut kan la bridal tu ...lain kali jgn
Lembut gg dr lidah . Janji mcm2 ....
Tp 1 je aku nk bg taw ...dlm hal mcm ni mmg ramai akn salah kn bridal ... sbb kami yg wat servis ... kami yg bagi khidmat ..
Tp jgn ko lupa .... alau cust yg dtg tu xda duit ...tp selera mcm retis . Sbb da selalu sgt tgk plmin retis . Ko rasa camna???
Lg best tunjuk cth makeup nak mcmni .. nak mcmtu ke, apa ke .... ko ingt muka n kulit ko pun cantik ka ..alau da berpanau
Berjerwat sgt camna agknya nak lawa ekk .. tp ko nak sempurna .. ... cth yg seng aku nk bg la .. ko mmpu byr 400 byr bulanan kereta .. ko rasa ko blh ke pakai ferarri ??? Fikir la sndri ok ....
Dan lagi 1 . Jgn ingt kami bridal g rumah setiap cust dilayan baik ya .. kdg2 kami pun dilayan xubah mcm anjing kurap ...
Mcm kami mengemis .. kdg2 air pun xdapat g umah pgtin .. muka xmalu kami mintak ..kak nak air ?? Baru la mak sedara mara .ipo duai adik bradik .. alaaaaaaa lupa nk buat ..
Yg dr td dok ngadap kami buat keje dan taw nak komplin .siap ajar ehh itu ,ehh ini ... nak je bg ko bunga ,kain ke apa .ko buat la sndri meh aku lak tgk .... ko ghase ???
Dlm bisnes andaman ni .. alau xpandai kawal marah mmg cust akn jadi musuh ... lagi 1 yg penykit selalu aku tgk ..
Pgtin da ok . Tapi sedara mara kuat komplin . Itu xkena ini xkena .... mmg percaya la .. mesti wed tu sangkak ..
Sbb hati masing3 da gelap ..buat keja pun xenjoy .. da rasa xikhlas . Da mula rasa meluat tgk ko ko pun meluat tgk aku ...
Saya da lalui .. tp setakat ni alhamdulillah la ....
Ramai je cust yg jd kwn saya . Mkin ada setgh je yg da jd musuh .... sbb semua serba xkena kat mata dia .sedara mara .anak beranak . .... so kami bridal wat je la dek .ko nak canang kat semua org bridal kami x bagus . Ok xpa ..
Sbb sy percaya ... rezeki sentiasa ada ...
Pada yg percaya .. pasti akn berkerjasama ngan kami ....
Pernah x dengar ukur baju di badan sedri ...alau xmmpu.. buat ja mana yg mmpu .... ooo ya sblm terlupa ..
Ko ingt bridal ni gila ke ..suka suka nak buat xbagus ..
Ni punca rezeki kami . Xkn nk tabur taik pulk ...
Tapi memandgkn kuasa viral ni kuat kan ...
Bnyk la komen yg aku baca mmbuat kn aku ktawa kecil ..
Kdg2 pun isu fotoq bnyk dengar ..org komplin album xcantik
Tp da ko badjet nak 500 je ... lg2 alau fotoq kwn2 ... harga kwn2 . Mmg ko dpt pun kwn2 la ... so what??
Sy just luahkn je sbb kebtulan ada yg viral kn pasal plmin 600 tu ..alau ada siapa jumpa tag la dlm komen ehh ....
Tiada kena megena ngan hidup yg mati ...
Pd bekas cust n bakal cust jgn terasa ... ni tok umum ya ...
Tp setakat ni mmg lebih bbyk yg jd kwn dr lawan la cust sy ...
Jumlah lawan tu kecil je ...
Lg 1 sblm terlupa .. xmintk pun ko ucap terima ksih .
Snjung ke .. puji ke ... lebih2 ..
Tp cukup la sekadar x cerewet .. da memadai bg kami bridal ni ... rasa nikmatnyaaaaa buat job kat rumah si polan tu ...
Hidup ni simple alau ko pun simple .. tu ja ..
Alau suka makeup si Mua berapa dia cas ko . Ko byr la ..
Kerana tu hasil seni dia . Yg xde kat sapa2 . Walaupun guru yg sma tetapi tgn yg berbeza ...sama gk pasal plmin
Alau suka plmin bridal tu biar pun dia cas ko 4k plmin sahaja ..
Da ko suka . Byr la . Ko bwk cth g bridal lain dpt murah pun xkan sama mcm pelmin dia . INGAT TU ... aku cakp je ...

Popular posts from this blog

Kain Linen

Kain Linen Terbuat dari Serat Tumbuhan

Cara Membuat Petticoat